Wethouders nemen deelfietsen in gebruik

VEENENDAAL Vier deelfietsen zijn sinds vrijdag een nieuw onderdeel van het straatbeeld op het NS-Station Veenendaal – De Klomp. Tenminste, als ze niet in gebruik zijn; ICT-bedrijf Info Support stelt deze deelfietsen ter beschikking aan klanten, medewerkers en sollicitanten. Het doel: maatschappelijk verantwoord ondernemen, want hoe meer mensen de fiets nemen naar het kantoor aan de Kruisboog (en niet de auto), des te beter. De fietsen ondersteunen het deur-tot-deur OV-concept en zijn voorzien van een zogeheten Mobilock-systeem. Gebruikers kunnen de fietsen reserveren en openen met een app, die door de software-developers van Info Support zelf is ontwikkeld.

Het initiatief van Info Support wordt ondersteund door de gemeente Veenendaal; de fietsen zijn officieel in gebruik genomen door de wethouders Marco Verloop (economie) en wethouder Nermina Kundić (duurzaamheid). In maart stemde de gemeenteraad van Veenendaal nog in met het programmaplan ‘Een energieneutraal Veenendaal in 2035’; dit initiatief van Info Support draagt bij aan deze ambitie. Wethouder Nermina Kundić: ,,Het initiatief van Info Support is een mooi voorbeeld van duurzaam ondernemen. Een energieneutraal Veenendaal in 2035 kan alleen gerealiseerd worden als inwoners en ondernemers actief bijdragen. Info Support doet dat met deze deelfietsen en daar ben ik blij mee.”

Wethouder Marco Verloop sluit zich daarbij aan en legt ook de link naar de ICT-ambities van Veenendaal: ,,Het raakt niet alleen het duurzaamheids-, maar ook het ICT-thema. De ontwikkelde software is onmisbaar om dit project mogelijk te maken. Daarmee wordt eens te meer aangetoond dat ICT-technologieën de verduurzaming van Veenendaal kunnen versterken en versnellen.”

,,Nederland telt meer fietsen dan inwoners”, aldus Lammert Vinke, Unit Manager Mobility and Public bij Info Support. ,,Het bijzondere aan dit systeem is dat het eenvoudig is om fietsen, die in principe overal kunnen worden neergezet, te delen. Immers: de fietsen kunnen in principe overal worden afgehaald, geopend en gedeeld. Wij hebben gekozen voor een vaste plek op station Veenendaal – De Klomp, omdat dit het voor onze mensen eenvoudiger maakt om met de trein te komen en zo een steentje bij te dragen aan een groenere manier van reizen.”

Stadsdeel West wil deelfietsen Donkey Republic wegknippen

Stadsdeel West wil deelfietsen Donkey Republic wegknippen

Het Deense fietsverhuurbedrijf Donkey Republic moet zijn deelfietsen uit de openbare ruimte verwijderen, anders knipt stadsdeel West ze weg.

Dat zegt Fenna Ulichki, stadsdeelbestuurder van West. “Zonder dat er contact over is geweest, staan de fietsen in de openbare ruimte, in openbare fietsenrekken. Dat kan niet. En al helemaal niet zonder overleg.”
Ze vervolgt: “We zijn als stadsdeel druk bezig voorzieningen te realiseren voor fietsparkeren. Vooral in Oud-West, maar ook in de Baarsjes en Westerpark. Er is flink schoongemaakt, er zijn wrakken weggehaald, allemaal om ruimte te creëren voor Amsterdammers.”

De openbare ruimte kunnen we niet zo vercommercialiseren

Fenna Ulichki

Ulichki benadrukt dat ze niet tegen deelfietsen is. “Ik vind het een interessant en belangrijk concept. Maar andere bedrijven doen hetzelfde via een stalling, winkel of garage. De openbare ruimte kunnen we niet zo vercommercialiseren.”

Brief
De stadsdeelbestuurder wil een brief schrijven aan het bedrijf, met het verzoek de fietsen uit de openbare ruimte te verwijderen. “Doen ze dat niet, dan zullen we de fietsen wegknippen,” aldus Ulichki.

Lokale partner Yellow Bike, die onder andere het onderhoud van de Donkey Republic fietsen verzorgt, weet nog van niets. Manager Martin Luyckx: “Wij hebben nog niets van het stadsdeel vernomen, maar we zullen contact met ze opnemen.”

Of Ulichki dan wel bereid is de fietsen in de openbare ruimte te laten staan, kan ze nog niet zeggen. “Ik ga eerst die brief sturen.”

Of andere stadsdelen ook van plan zijn de deelfietsen uit de openbare ruimte te verwijderen, is onbekend. Donkey Republic heeft in totaal 360 deelfietsen verspreid over de hele stad.

Lees ook: Waarom niet één deelfietsennetwerk in Amsterdam?

Directeur Haagsche Stadsfiets prijswinnaar Park + Bike

DEN HAAG – Hans van der Zijden, directeur van Du Nord en van Haagsche Stadsfiets heeft de door de gemeente Den Haag uitgeschreven prijsvraag Park + Bike gewonnen. Dat heeft wethouder Tom de Bruijn (Verkeer) bekendgemaakt. De Bruijn overhandigde de prijswinnaar direct de cheque van twee ton opstartsubsidie. Met Park+ Bike parkeren bezoekers hun auto en leggen ze het laatste deel van de reis af per huurfiets.

De jury ontving vier goede inzendingen. Het oordeel van de jury: ‘Van der Zijden heeft voor een aantal locaties goed uitgewerkte plannen aangeleverd en een duidelijk en herkenbaar concept aangeboden. Het plan omvat een combinatie van leasefietsen voor de zakelijke markt en een diversiteit aan soort en maten fietsen voor de toerist. Dat spreekt diverse doelgroepen aan.’ De jury is ook gecharmeerd van de innovatieve slimme sloten die met een smartphone kunnen worden geopend.

Pilot op Duindigt

Hans van der Zijden start met zijn Park + Bike op Duindigt in Wassenaar. Hier is parkeer gelegenheid voor 700 auto’s. Er staan 100 fietsen in alle soorten en maten klaar die kunnen worden ingezet. ‘Ik ben super blij met de prijs. We beginnen inderdaad op Duindigt, daar kunnen mensen parkeren en verder met de fiets en wanneer dat loopt rollen we het idee verder uit.’