Wethouders nemen deelfietsen in gebruik

VEENENDAAL Vier deelfietsen zijn sinds vrijdag een nieuw onderdeel van het straatbeeld op het NS-Station Veenendaal – De Klomp. Tenminste, als ze niet in gebruik zijn; ICT-bedrijf Info Support stelt deze deelfietsen ter beschikking aan klanten, medewerkers en sollicitanten. Het doel: maatschappelijk verantwoord ondernemen, want hoe meer mensen de fiets nemen naar het kantoor aan de Kruisboog (en niet de auto), des te beter. De fietsen ondersteunen het deur-tot-deur OV-concept en zijn voorzien van een zogeheten Mobilock-systeem. Gebruikers kunnen de fietsen reserveren en openen met een app, die door de software-developers van Info Support zelf is ontwikkeld.

Het initiatief van Info Support wordt ondersteund door de gemeente Veenendaal; de fietsen zijn officieel in gebruik genomen door de wethouders Marco Verloop (economie) en wethouder Nermina Kundić (duurzaamheid). In maart stemde de gemeenteraad van Veenendaal nog in met het programmaplan ‘Een energieneutraal Veenendaal in 2035’; dit initiatief van Info Support draagt bij aan deze ambitie. Wethouder Nermina Kundić: ,,Het initiatief van Info Support is een mooi voorbeeld van duurzaam ondernemen. Een energieneutraal Veenendaal in 2035 kan alleen gerealiseerd worden als inwoners en ondernemers actief bijdragen. Info Support doet dat met deze deelfietsen en daar ben ik blij mee.”

Wethouder Marco Verloop sluit zich daarbij aan en legt ook de link naar de ICT-ambities van Veenendaal: ,,Het raakt niet alleen het duurzaamheids-, maar ook het ICT-thema. De ontwikkelde software is onmisbaar om dit project mogelijk te maken. Daarmee wordt eens te meer aangetoond dat ICT-technologieën de verduurzaming van Veenendaal kunnen versterken en versnellen.”

,,Nederland telt meer fietsen dan inwoners”, aldus Lammert Vinke, Unit Manager Mobility and Public bij Info Support. ,,Het bijzondere aan dit systeem is dat het eenvoudig is om fietsen, die in principe overal kunnen worden neergezet, te delen. Immers: de fietsen kunnen in principe overal worden afgehaald, geopend en gedeeld. Wij hebben gekozen voor een vaste plek op station Veenendaal – De Klomp, omdat dit het voor onze mensen eenvoudiger maakt om met de trein te komen en zo een steentje bij te dragen aan een groenere manier van reizen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: